بچه های فیزیک دانشگاه تربیت معلم سبزوار

اینجا از فیزیک میگیم از خودمون از دنیامون

بچه های فیزیک دانشگاه تربیت معلم سبزوار

اینجا از فیزیک میگیم از خودمون از دنیامون

ماده و ضد ماده

ضد ماده یا پاد ماده فقط درکتاب های علمی تخیلی نیست که نقش بزرگی را به عهده دارد بلکه واقعاً وجوددارد برای تمام ذرات پاد ذره یافت شده است . ضد الکترونها که پوزیترون نیز نامیده می شوند مانند...

ادامه در ادامه مطلب




ضد ماده یا پاد ماده فقط درکتاب های علمی تخیلی نیست که نقش بزرگی را به عهده دارد بلکه واقعاً وجوددارد برای تمام ذرات پاد ذره یافت شده است . ضد الکترونها که پوزیترون نیز نامیده می شوند مانند الکترونها ی معمولی منفی نیستند ،بلکه دارای بار مثبت هستند ولی جرم آنها برابر با جرم الکترونهاست ضد پروتونها دارای بار منفی هستند ماده و ضد ماده نمی توانند یکدیگر را تحمل نمایند مثلا هر گاه یک الکترون با یک ضد الکترون برخوردکند هر دو متقابلاَ یکدیگر را منهدم میکنند و به انرژی یا به عبارت دقیق تر به دو ذره تشعشی بدون جرم یا به 2کوانت تبدیل می شوند .

البته عکس این فرآیند نیز امکان پذیر است به این معنی که دوکوانت می توانند با یکدیگر یک زوج الکترونی – پوزیترونی به وجود آورند .فرآیند اول را فرو پاشی پرتوی و فرایند دوم را جفت سازی می نامند یک بار دیگر در اینجا نیز معادله قدیمی اینشتین تایید می شود البته در فرو پاشی پرتوی ماده و ضد ماده جرم موجود به طور صد در صد به انرژی مر کز خورشید حتی یک در صد سوخت هم به طور کامل مصرف نمی شود . در واقع در این مورد خاکستر به شکل زباله اتمی در را کتور و هلیوم در خورشید باقی می ماند

در فرو پاشی پرتوی ماده کاملا ناپدید می شود .اگر انسان می توانست نیروگاهها و یا فضا پیماهایی بسازد که در آنها به طور کنترل شده ای ماده و ضد ماده به انرژی تبدیل میگردید این نیرو گاهها و یا فضا پیماها که بیشتر از نیرو گاهای اتمی معمولی وفضا پیماهای فعلی کارآیی داشتند.

 درهر صورت ضد ماده مورد نیاز برای انجام این کار در درسترس نیست زیرا که زمین ومنظومه شمسی از ماده معمولی تشکیل شده اند ولی برخی از دانشمندان این فرضیه را باور دارند که در کهکشان را شیری سیستمهایی از ضد ماده وجود دارند که تا وقتی که با ماده معمولی برخورد نکره اند دقیقا َ مانند جهان ما پایدار هستند البته این فرضیه به تازگی شدیداَ مورد شک و تردیدد قرار گرفته است بر روی زمین همواره می توان پاد ذره ها را البته برای مدت زمان بسیارکوتاه در آزمایشگاهها ایجاد کرد . احتمال ماندگاری این پاد ذره ها بر روی سیاره ما بسیار کم است زیر ا که همه جابا ماده برخورد می کنند و منهدم می شوند.

منبع : :www.nojum.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد