بچه های فیزیک دانشگاه تربیت معلم سبزوار

اینجا از فیزیک میگیم از خودمون از دنیامون

بچه های فیزیک دانشگاه تربیت معلم سبزوار

اینجا از فیزیک میگیم از خودمون از دنیامون

آموزش نرم افزار Interactive Physics یا IP(قسمت اول)

با سلام به همه شما دوستان امروز قصد دارم نرم افزار Interactive Physics یا IP رو به شما دوستان آموزش بدهم این برنامه کارش ساخت مدل های فیزیکی است که بسیار برنامه پرکاربردی است و اینطور که سازندگان و طراحان برنامه می گویند این برنامه در مراکز علمی برخی کشورها تدریس میشه در کنار فیزیک من خودم شخصا قبلا زیاد از این برنامه استفاده کردم نسخه های قدیمیش و واقعا محیطی ساده داره که فقط با کمی وقت گذاشتن میتوانید از این برنامه بهترین استفاده رو ببرید کار این برنامه تنها شبیه سازی فیزیکی مسائل نیست گاهی حتی می توانید با این برنامه به نکات ظریف یک مسئله فیزیکی نیز پی ببرید... 

بقیه را در ادامه مطلب بخوانید

همانطور که میدانید نرم افزار های علمی یا کمیاب هستند یا اینکه فقط به صورت تجاری قابل استفاده هستند و باید مبلغ زیادی را برای آنها پرداخت کنید.

اینبار میخواهیم یک نرم افزار مفید و واقعاً کاربردی را به شما معرفی کنیم. اسم کامل این نرم افزار Interactive Physics میباشد که به مخفف IP نوشته میشود.

از این نرم افزار  در مدارس و دانشگاه ها  هم استفاده  میشود  و کاربرد  اصلی آن تست و آزمایش  قوانین فیزیکی به صورت  عملی مجازی  هست. به طوری  که شما میتوانید  با آن انواع اجسام  را رسم کنید و با آن آزمایش  های مانند  تعادل ، جاذبه ، عکسالعمل ، جا به جایی  توسط نیرو ها و غیره را انجام  دهید  و آنها را به صورت مجازی مشاهده کنید.

این برنامه توسط خیلی از موسسه و سایت های مهم مورد تایید قرار گرفته و اکثر مردم آن را برای آزمایشات فیزیکی خود ترجیح میدهند. دلیل موفقیت این نرم افزار سادگی آن در عین دقت و قدرت آن هست که تمام کاربران چه ساده و چه حرفه ای میتوانند از آن استفاده کنند

این برنامه را میتوان از این لینک به صورت رایگان دانلود کنید

http://www.design-simulation.com/documents/ip/ipdemo.exe

حجم ۲۵ مگابایت

پس از دانلود آنرا نصب کنید و سپس برنامه برای شما اجرا میشود. 

البته دوستان میتوانند این برنامه رو به صورت کامل و ریجستر شده اش رو از خودم بگیرن هر کسی خواست بگه واسش آماده میکنم

کار با این نرم افزار بسیار ساده هست و به گونه ای طراحی شده تا تمام کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. حال ما در اینجا آموزش کوتاهی در مورد کار با این نرم افزار را به شما میدهیم.

بعد از باز شدن پنجره نرم افزار روی File کلیک کنید و New را انتخاب کنید تا محیط کار مهیا شود. ما در این قسمت از آموزش از قسمت Body استفاده میکنیم که آن را میتوانید در سمت چپ صفحه پیدا کنید و عکس آن اینگونه هست:

حال برای ایجاد یک زمین در سمت چپ و در قسمت Body گزینه Rectangle را انتخاب کنید و مانند عکس زیر همچین شکلی را رسم کنید:

بعد از رسم شکل باید در قسمت Body روی آیکونی که شبیه لنگر و اسم آن Anchor هست را انتخاب کنید و روی شکل قبلی که رسم کردید کلیک کنید تا زمین شما از جای خود تکان نخورد.

حال زمین شما آماده هست و حالا میتوانید یک آزمایش کوچک فیزیک را انجام دهید ، ما برای مثال آزمایش نیروی جاذبه و جا به جایی اجسام را امتحان میکنیم.

برای این آزمایش ابتدا روی Circle یا دایره که در قسمت Body وجود دارد کلیک کنید و بعد در بالای زمینی که در قبل رسم کرده اید یک دایره بکشید. و همینطور مثلث های کوچک و بزرگی زیر آن رسم کنید به طوری که پس از پایین آمدن دایره اجسام زیر آن جا به جا شوند.

شکل ترسیم شده من اینگونه هست:

حال برای امتحان آزمایش روی دکمه Run که یک فلش سبز رنگ در کنار آن قرار دارد کلیک کنید تا آزمایش شما عملی شود. پس از کلیک میبینید که توپ شما به زمین نزدیک میشود و اگر مانند من جسم مثلثی شکلی رسم کرده باشید روی آن لیز میخورد.

این نرم افزار امکانات دیگری مانند اجرای اسکریپت را دارد که میتوانید اسکریپت های آماده خود در این برنامه اجرا کنید و آنها را ویرایش و ذخیره کنید.

همچنین میتوانید مدل های آماده را از اینترنت دانلود کنید و بر روی این نرم افزار اجرا و آزمایش کنید ، البته باید یادتان باشد که فرمت این مدل ها باید .IP باشد.

حال برای آشنایی بیشتر با دیگر گزینه های این نرم افزار به عکس زیر نگاه کنید:

قسمت ۱ – در این قسمت شما میتوانید اجسام مختلفی را مانند مربع ، چند ضعلی و دایره ها را رسم کنید. این قسمت Body نام دارد

قسمت ۲ – در این قسمت شما انواع وسایل اتصالی مانند نخ و فنر را در اختیار دارید که میتوانید به وسیله آن ها اجسام داخل قسمت Body را به همدیگر وصل کنید. این قسمت Cnstr نام دارد.

قسمت ۳ – در این قسمت بیشتر شما میتوانید آزمایشات خود را کنترل کنید ، مانند نام گزاری هر جسم ، کوچک و بزرگ نمایی و غیره. این قسمت Edit نام دارد.

همچنین در پایین صفحه کادر کوچکی وجود دارد که می توانید در آنجا فریم به فریم آزمایش را کنترل کنید و به صورت آهسته آن را تماشا کنید. البته این ویژگی بعد از کلیک روی دکمه Run آشکار میشود و میتوان از آن استفاده کرد.

با توجه  به گستردگی زیاد این  نرم افزار نمیتوان  تمام  قسمت های  آن را به شما  معرفی کر د ولی ما  در اینجا  ۳ قسمت  مهم این نرم افزار  را به شما  معرفی کردیم  که در آینده  قصد داریم  قسمت های  بیشتری را  به شما نشان دهیم.

این بود معرفی نرم افزار Interactive Physics که در این مقاله خواندید و در قسمت های بعدی آموزش های بیشتری از این نرم افزار قرار میگیرد. 

 

دوستان نظرتون رو راجع به آموزش نرم افزار ها بیان کنید ممنون میشم

نظرات 3 + ارسال نظر
دانش آموز شنبه 28 آبان 1390 ساعت 04:34 ب.ظ

خوب بود

سورنا جمعه 4 آذر 1390 ساعت 09:39 ب.ظ

سلام.حرف نداره....مرسی از اموزشت

خواهش میکنم

محمد شنبه 7 بهمن 1391 ساعت 10:53 ق.ظ http://mohgho1364.blogfa.com

ممنون و خسته نباشید. به وبلاگ ما هم یه سری بزن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد